Onze visie.

Ons uitgangspunt is om mensen die bij ons binnenkomen met een bepaalde hulpvraag, te kunnen helpen om aan deze hulpvraag zo goed mogelijk tegemoet te kunnen komen binnen de grenzen en kunde van ons vakgebied.

Het liefst maken wij mensen weer belastbaar voor hetgeen zij moeten kunnen in het dagelijks leven. Want daar gaat het tenslotte om. Men moet kunnen: duwen, trekken, sleuren, lopen, bewegen, tillen, sporten etc. Dit betekent natuurlijk niet dat als men met een pijnklacht binnenkomt, deze aan het einde van de rit geheel verdwenen is. Pijn is bij ons geen direct uitgangspunt voor een behandeling/training. Natuurlijk streven we er naar om de pijn te verminderen, echter wij gaan er vanuit dat pijn slechts een symptoom is en geen stoornis.

Het is eigenlijk een vreemde gedachtegang dat bewegen geen pijn mag doen. Dit mag wel, mits je maar met deze pijn kunt omgaan. Op het moment dat je sterk/belastbaar genoeg bent om met deze pijnklachten te kunnen omgaan dan speelt de klacht op zich al een veel minder grote rol in het dagelijks functioneren.

Daarnaast zullen we met coaching, voorlichting en preventie, de zorg zo goed mogelijk laten aansluiten op de behandeling, zodat er een optimaal behandelresultaat wordt bereikt en zo goed als mogelijk aansluit op de hulpvraag van de patiënt/cliënt.